Meer rendement uit je advertenties?

Wat is Google Adwords

Je hebt de term misschien vaker langs zien komen. Google Adwords. Maar wat is Google Adwords nou precies?

Google adwords is een platform van Google, speciaal voor online advertenties. Van tekst advertenties op Google.nl tot advertentie videos op Youtube, alle vormen van online advertenties vallen onder Adwords.

Er zijn verschillende categorieën voor verschillende soorten advertenties, of gewoon “ads”.

Google Search Ad

Een search ad, oftewel een zoekmachine advertentie is een speciaal soort advertentie, die boven of naast de resultaten in Google terecht komt als je een zoekopdracht in Google maakt. STel, je zoekt “eten” op Google. Dan kom je bijvoorbeeld deze ad tegen, helemaal bovenaan de pagina:

Een Google Search ad bestaat uit twee hoofdregels, in het blauw, een display URL, en een beschrijving. Je kan een Search ad ook uitbreiden met Ad Extensions. Bijvoorbeeld sitelinks, om je klant te helpen om je website te navigeren. Of je kan een Call extension toevoegen om een klant vanaf hun mobiel met één klik jouw opgegeven nummer te laten bellen.

Google Shopping Ad

Een Google Shopping Ad is een speciale advertentie die alleen op Google.nl tevoorschijn kan komen als je naar specifieke producten zoekt, of als je al op een webshop een interactie hebt gemaakt.

Een Google shopping ad is een relatief kleine advertentie, met een titel, prijs, link en een foto. Deze zijn speciaal bedoeld om te linken naar de productpagina op een webshop voor het desbetreffende product. Deze manier van adverteren is vooral erg sterk bij het remarketen van producten die potentiële klanten al eerder bekeken hebben.

Google Display Ad

Een Display advertentie is een soort “banner” advertisement, een interactief plaatje wat op websites die deel uitmaken van het Google Display netwerk getoont kan worden.

Deze manier van adverteren is erg handig voor branding en awareness, maar kan ook erg effectief zijn voor het maken van een “Call to action”.

Google Video Ad

Een Google Video Ad speelt meestal voor of tijdens een ander filmpje op Youtube, of je nou muziek luistert of naar een entertainer kijkt. Deze videos zijn ideaal voor branding.

Mobile Advertising

Google heeft een gigantisch mobiel platform. Niet alleen zijn alle Google Search ads 100% compatibel met mobiel, maar ze hebben zelfs meerdere extensions die specifiek voor mobiel werken, zoals de oproep extension, of de install extension.

Display advertising op mobiel is ook uniek, aangezien je niet alleen op websites, maar ook in andere mobiele apps kan adverteren. Op deze manier kun je zorgen dat internetgebruikers jouw app zien en makkelijk kunnen installeren.

Kortom

Adwords is een gigantisch netwerk aan websites en apps die jouw advertentie kunnen laten zien op alle mogelijke manieren. Begin daarom vandaag nog met groeien en kies voor Kick Ads om jouw bedrijf in de spotlight te zetten en begin met groeien.

Heb je nog vragen over Adwords? Wil je graag meer weten of een van onze experts spreken? Neem dan gauw contact met ons op.
Neem nu contact op

Deel dit verhaal:

Zoeken

Leer advertenties kicken in 3 stappen!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In de gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

PDF Download
Bezig met versturen