Meer rendement uit je advertenties?

Wat is video advertising?

Adverteren op internet met video advertising

Misschien ben je al bekend met de “klassieke” vormen van online advertising zoals Google search advertenties of “display” ads, maar video advertising kan nog veel meer bieden dan die twee. Je kan direct je publiek aanspreken door middel van video op manieren die gewoon niet mogelijk zijn met alleen tekst of een plaatje. Video advertisements zijn geweldig voor branding, maar kunnen ook mensen tot een actie aanzetten door middel van een “call to action”, iets waar je de aandacht van de kijker mee pakt en ze aanstuurt om iets te doen, bijvoorbeeld het installeren van je app, het gaan naar jouw website of misschien het bestellen van jouw product.

Interactie is een sleutelwoord bij video advertising. Geen enkel ander medium is beter dan video voor het direct aanspreken van de consument. Steeds meer mensen zoeken de interactie op en kijken op Youtube voor shopping advies.

TV reclame of Youtube?

Steeds meer mensen besteden meer tijd op Youtube dan ze kijken naar TV. Niet alleen dat, maar bij video advertising kun je direct zien hoeveel mensen je reclame hebben gezien, hoeveel ze van je reclame hebben gezien en of ze op de link naar je website hebben geklikt. Dat niveau van interactie konden we niet bedenken 20 jaar terug. Met klassieke TV reclame weet je niet van tevoren hoeveel mensen je gaat bereiken en wat ze daarna doen. Bij video advertising met Adwords krijg je gedetailleerde rapporten. Precies hoe veel mensen hebben mijn reclame gezien? Hoe lang hebben ze gekeken? Hebben ze hem weggeklikt? Hebben ze de website bezocht? Hebben ze een product aangeschaft? Dit zijn allemaal vragen die je makkelijk kan beantwoorden met de data van Google Adwords. Haken je kijkers snel af bij je reclame? Je kan kijken wat er mis gaat en wat er goed gaat in je campagne, en je volgende campagne daarop aanpassen en verbeteren waardoor je meer kijkers en meer interesse creëert, en doelgericht kan adverteren op een manier waar traditionele TV reclames alleen maar van kunnen dromen. Daarbij komt het feit dat budget een non-issue is bij adverteren op Youtube. Er is namelijk geen minimumbedrag. Of je budget nou een tientje per dag is of duizend euro, je kan adverteren op jouw eigen manier. Je hebt zelf de controle.

Deel dit verhaal:

Zoeken

Leer advertenties kicken in 3 stappen!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In de gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

PDF Download
Bezig met versturen